25.1 C
Nea Ionia
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα Ιωνία : Σε εξέλιξη τα έργα της δημιουργίας του “Ιωνικού Κέντρου”

3,290ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,523ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ηπεριοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας με τη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ θα αναβαθμιστεί αναμφισβήτητα σε τεράστιο βαθμό .

Ένα ακόμη σημαντικό έργο για τη περιοχή αυτή είναι η κατασκευή του Ιωνικού Κέντρου από την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας – Φιλαδελφείας.

Από την Άνοιξη του 2019 έχουν ξεκινήσει έργα για τη κατασκευή του πάρκου και μέχρι και σήμερα το έργο φαίνεται να προχωράει βάσει σχεδίου. Το πάρκο αυτό διαμορφώνεται και κατασκευάζεται ακριβώς μπροστά απο τον σταθμό ΗΣΑΠ Περισσού (προς τη πλευρά της Νέας Φιλαδέλφειας) .

           

Προδιαγραφές του Ιωνικού Κέντρου

Στόχος είναι η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου,με σκοπό τη διαφύλαξη της μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας . Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί αυτό το έργο στην έκταση των 7 στρεμμάτων, θα έχει συνεπώς και έναν μεγάλο χώρου πρασίνου.

Το «Ιωνικό Κέντρο», εκτός από το πάρκο, θα περιλαμβάνει :

 • ναό
 • παιδικό σταθμό
 • κέντρο πολιτισμού και διαλόγου
 • μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων
 • εντευκτήριο
 • χώρο υπόγειας στάθμευσης (4 υπογείων επιπέδων)  

Περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για την ταυτότητα του έργου

Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε 15,77εκατ.ευρώ. Με πρόχειρους υπολογισμούς, εφόσον τα έργα ξεκίνησαν κατα τη διάρκεια του 2019 , τότε πιθανόν να έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα του 2023.

Στο πρώτο επίπεδο χωροθετούνται επίσης :

 • γραφειακός χώρος ελέγχου του σταθμού,
 • υποσταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,
 • χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων του συγκροτήματος,
 • χώροι συλλογής απορριμμάτων,
 • χώρος δεξαμενής και χώρος αντλίας πυρόσβεσης.

Η κίνηση σε όλα τα υπόλοιπα υπόγεια επίπεδα, γίνεται μέσω ραμπών. Διαθέτει 2 πυρήνες κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων, οι οποίοι θα διατρέχουν όλο το ύψος του.

Όσον αφορά το περιβάλλον χώρου,διαμορφώνεται με εστίες πρασίνου, εστίες μεσογειακής βλάστησης, με διαδρόμους κίνησης και αρκετές περιοχές συγκέντρωσης.

Ακόμη, θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα καθώς και πλήρης αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, θέσεις ποδηλάτων κ.λπ.).

Η ιστορία του χώρου Ιωνικού Πάρκου

Πρόκειται για ένα τεράστιο οικόπεδο το οποίο αρχικά φιλοξενούσε τους σεισμοπαθείς του 1999 μέχρι να αποκατασταθούν. Στη συνέχεια, για αρκετά χρόνια , μέχρι και το 2017 ο χώρος αυτός λειτούργησε ως καταυλισμός αστέγων. Η έκταση αυτή άνηκε στη Τράπεζα Πειραιώς,όμως πλέον παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Το Ιωνικό Κέντρο θα αποτελέσει ένα ορόσημο για την περιοχή,καθώς θα είναι απο τα πιο σύγχρονα πάρκα με αξιόλογες εγκαταστάσεις της περιφέρειας Αττικής.

“Πιθανόν ένα νέο lockdown στην Αττική”

«Το βλέπω πιθανό το lockdown την Αττική, άλλα ελπίζω να προλάβουμε την επιδείνωση της επιδημίας», δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ο οποίος εν...

Διαβάστε on-line την έντυπη εφημερίδα της Νέας Φιλαδέλφειας

Κυκλοφορεί στη Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου της έντυπης εφημερίδας Fx-news! Διαβάστε το νέο τεύχος On-Line⇒ στην Fx-news

Χαλκηδόνιο Ωδείο: Με τον Οδυσσέα Ιωάννου το Εργαστήρι Στιχουργικής!

Εργαστήρι στιχουργικής με τον Οδυσσέα Ιωάννου στο Χαλκηδόνιο Ωδείο. Από Τρίτη 13 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη 8-10 μ.μ. για 20 μαθήματα. Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο...

Nέα Ιωνία: Συμμετοχή του Δήμου στην Παγκόσμια καμπάνια «World Clean-up Day 2020»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας καμπάνιας «World Clean-up Day 2020» στην οποία συμμετέχουν πάνω από 180 χώρες και 20 εκατομμύρια πολιτών, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία  με...

Περιφέρεια σε Δήμους: “Καθαρίστε άμεσα τα φρεάτια”

Ο Περιφερειάρχης Αττικής με κατεπείγον έγγραφο του προς όλους τους δημάρχους της Αττικής ζητά την άμεση κινητοποίηση τους, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν καθαριστεί...