22.7 C
Nea Ionia
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Λυκόβρυση – Πεύκη: “Δεν συμμετέχουμε σε δια περιφοράς δημοτικά συμβούλια”

Από την δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η δημοτική μας παράταξη από την έναρξη της της κρίσης τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό της διοίκησης του δήμου με δημόσια ανακοίνωση και με δηλώσεις του επικεφαλής Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. «Θα είμαστε ενωτικοί και θα ψηφίσουμε όλες τις προτάσεις του δημάρχου σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Την υπόσχεση την τηρήσαμε απόλυτα. Και θα συνεχίσουμε. Εξ άλλου χρόνια τώρα οι τόνοι που χρησιμοποιούμε στο δημόσιο λόγο είναι χαμηλοί ακόμα και έναντι εκείνων που συστηματικά λειτουργούν με ψεύδη και ύβρεις.

Επίσης το διάστημα αυτό στηρίξαμε τις αποφάσεις του δημάρχου να συνεδριάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Επιτροπές του Δήμου δια αλληλογραφίας. Θέλαμε να δώσουμε περιθώρια στη διοίκηση να οργανωθεί για να περάσουμε σε τηλεδιασκέψεις. Όπως πράττουν ήδη όλοι οι δήμοι. ΚΙ όπως πράττουν ακόμη και μικροί φορείς σε ολόκληρη τη χώρα. Γιατί δεν μπορεί να λαμβάνονται  σοβαρές αποφάσεις και να λειτουργεί ένας δήθεν σύγχρονος δήμος με ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails). Χωρίς συζήτηση και χωρίς διάλογο.

Επειδή ο εύλογος χρόνος για προσαρμογή έχει περάσει και διαπιστώναμε ότι όλοι οι δήμοι είχαν καθιερώσει συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων, που για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εντελώς δωρεάν και τεχνικά εύκολη, ενημερώσαμε εγγράφως το δήμαρχο ότι πρέπει να ακολουθήσουμε κι εμείς αυτό το δρόμο. Επίσης ενημερώσαμε και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν επρόκειτο πλέον να συμμετάσχει στην αντιδημοκρατική αυτή διαδικασία.     

Δυστυχώς ο δήμαρχος συγκάλεσε για την Τρίτη 19 Μαϊου συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, από την οποία περνάνε πλέον το 90% των οικονομικών αποφάσεων του δήμου, μετά την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέλη της Οικονομικής επιτροπής είναι εννέα αιρετοί, οι έξη από την παράταξη του δημάρχου και οι τρεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είναι ο μοναδικός από τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας που είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. Οι αποφάσεις λοιπόν «ελέγχονται» απολύτως από το δήμαρχο που είναι και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Άρα δεν υπάρχει κίνδυνος να μην ψηφιστεί κάποια εισήγηση.

Γιατί λοιπόν ο δήμαρχος συνεχίζει να κρατάει το δήμο μας πολλά χρόνια πίσω; Αυτή είναι η μεγάλη απορία και αναμένουμε απαντήσεις.

«Φυσικά η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ σεβόμενη τους πολίτες που εκπροσωπεί, δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στην υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και διαφωνεί  από τον τρόπο λειτουργίας του δήμου μας. Δεν πρόκειται λοιπόν σήμερα να στείλουμε ηλεκτρονικό μήνυμα για τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί απλούστατα δεν συμμετέχουμε» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και κατέληξε:
«Εμείς θα συνεχίσουμε βεβαίως να στηρίζουμε τα μέτρα κατά της πανδημίας αλλά απαιτούμε και από το τη διοίκηση του δήμου και την παράταξη της πλειοψηφίας, να σέβεται τη λειτουργία των οργάνων του δήμου. Τα περιθώρια που είχαμε δώσει στο δήμαρχο να προετοιμαστεί για την περίοδο της τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις των οργάνων του δήμου πέρασε».

Ο δήμος μας δυστυχώς βρίσκεται μεταξύ των ελάχιστων δήμων όλης της χώρας στις τελευταίες θέσεις της τεχνολογίας. Κρίμα.

1,560ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
Nea Ionia
clear sky
22.6 ° C
24.5 °
20.3 °
60 %
0.9kmh
0 %
Πα
31 °
Σα
35 °
Κυ
36 °
Δε
35 °
Τρ
25 °