34 C
Nea Ionia
Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Νέα Φιλαδέλφεια: “Μέρος της αντιπολίτευσης εμποδίζει την ομαλή διοίκηση του Δήμου”

Σχόλιο του αντιδήμαρχου Παιδείας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κύριου Τάσου Κωνσταντινίδη:

Η ευκαιριακή πλειοψηφία μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης προσπαθεί φανερά πια και με απαράδεκτο τρόπο να εμποδίσει την ομαλή διοίκηση του Δήμου εις βάρος του δημότη εν μέσω μάλιστα κορωνοϊού! 

Τάσος Κωνσταντινίδης (αριστερά) με τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο

Το τελευταίο διάστημα ζούμε κυριολεκτικά το θέατρο του παραλόγου. Μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, με ετερόκλητο ιδεολογικό και αυτοδιοικητικό υπόβαθρο, προσπαθεί πια φανερά να εμποδίσει ή καλύτερα να παραλύσει την ομαλή διοίκηση του Δήμου, με θύμα φυσικά τον Δημότη της πόλης μας. Πολύ διαφορετικές μεταξύ τους παρατάξεις, εκμεταλλευόμενες την απλή αναλογική και την αυξημένη δύναμη σε δημοτικούς συμβούλους που τους έδωσε, αντί να βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου όπως επιτάσσει το εκλογικό σύστημα, επιχειρούν να την παραλύσουν μέσω παράνομων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνονται κατά πλειοψηφία μετά την αποχώρηση του κ. Γρετζελιά από τη Διοίκηση.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 23/3/2020, που έγινε με τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επιχείρησαν παράνομα και με απόφαση προ ημερησίας να αποσύρουν από τη συζήτηση της ημερήσιας διάταξης θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού (!) και κατάφεραν πράγματι να καθυστερήσουν με αυτό τον τρόπο βασικές δραστηριότητες του Δήμου, όπως το ξεχορτάριασμα των δημοτικών χώρων με τη συμμετοχή ιδιώτη (για να μην υπάρχουν απορίες, ιδιώτη χρησιμοποίησε γι’ αυτό το σκοπό και η προηγούμενη διοίκηση του κ. Βασιλόπουλου). Μάταια προσπάθησα μεταξύ άλλων και με νομικά επιχειρήματα να τους πείσω ότι αυτό που κάνουν εκτός από απαράδεκτο είναι και παράνομο. Πήραν βέβαια κατόπιν ηχηρό ράπισμα τόσο από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, όσο και από το Υπουργείο Εσωτερικών που γνωμοδότησαν ρητά για την απόλυτη ακυρότητα αυτής της απόφασης που έλαβε η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, καθώς την ημερήσια διάταξη καθορίζει σύμφωνα με το νόμο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και όχι ο κ. Γρετζελιάς!  Όμως το κακό έγινε. Καθυστέρησαν και εμπόδισαν –για λίγο ευτυχώς– την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Στο χθεσινό (11-5-2020) όμως Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε επίσης με τηλεδιάσκεψη, η ευκαιριακή αντιπολιτευόμενη πλειοψηφία επιχείρησε κάτι ακόμα πιο ακραίο. Τόσο ο κ. Βασιλόπουλος, όσο και οι κ.κ. Γρετζελιάς και Τομπούλογλου στήριξαν πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) για να μην απολυμανθούν οι κάδοι των απορριμμάτων του Δήμου από ιδιώτη παρά την άμεση ανάγκη λόγω κορωνοϊού και την αδυναμία της υπηρεσίας του Δήμου να κάνει το έργο έγκαιρα!! Και δεν αρκέστηκαν στην «πολιτική καταδίκη» της συμμετοχής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (μιλάμε για δαπάνη 9.000 ευρώ), όπως είχαν βέβαια κάθε δικαίωμα, αλλά προχώρησαν και σε αυτό που λέμε «προσπάθεια παράλυσης της Διοίκησης του Δήμου». Δηλαδή προσπάθησαν με την πλειοψηφική, πλην παράνομη για άλλη μια φορά απόφασή τους, να ακυρώσουν την απευθείας ανάθεση του Δημάρχου για την απολύμανση των κάδων, παρά το γεγονός ότι η ανάθεση αυτή ανήκει σύμφωνα με το νόμο στην αποκλειστική αρμοδιότητά του και όχι στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου! Μάταια ο γράφων επικαλέσθηκε την κοινή λογική και τη νομιμότητα για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πρακτική. Η υπεροψία της ευκαιριακής πλειοψηφίας είναι ισχυρότερη από την ορθή κρίση και το συμφέρον του πολίτη… Ευτυχώς, η προσπάθειά τους δεν πέρασε και εφαρμόστηκε ο νόμος κατά τη συνεδρίαση από τον κ. Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, όπως έπρεπε και ανέφερα παραπάνω.

Το ζήτημα όμως παραμένει. Ως πού φτάνει η καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος και με ποιες συνέπειες; Δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι ότι η παρεμπόδιση για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους ακόμα και των ορθών προσπαθειών της διοίκησης του Δήμου έχει μόνο ένα θύμα, που δεν είναι άλλος από τον Δημότη αυτής της πόλης και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού; Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε γνωστή στους δημότες την κατάσταση για να μπορέσει ο καθένας να αποδώσει τόσο τις ευθύνες όσο και τα εύσημα όπου πρέπει. Και αυτό θα κάνουμε. Μπορεί ο δημότης να ενδιαφέρεται κυρίως για το αποτέλεσμα , αλλά οφείλουμε να είναι σωστά ενημερωμένος.

Ο σωστά ενημερωμένος πολίτης κρίνει ορθότερα. 

Τάσος Κωνσταντινίδης, αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής,

επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Πόλης Ενότητα  συνεργασία-σύνθεση-προοπτική»


Νέα Φιλαδέλφεια: “Προσπαθούν να μπλοκάρουν την λειτουργία του Δήμου”

1,560ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
Nea Ionia
clear sky
34.4 ° C
37.3 °
30.6 °
41 %
3.6kmh
0 %
Τε
35 °
Πε
37 °
Πα
37 °
Σα
36 °
Κυ
35 °