22.5 C
Nea Ionia
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα Ιωνία: Η “Ενότητα” θέλει ανοιχτή την παιδική κατασκήνωση…

3,290ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,523ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Από την δημοτική παράταξη “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” του τέως δημάρχου Ηρακλή Γκότση, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την δημοτική αρχή για την “απόφασή της” να μην λειτουργήσει η παιδική κατασκήνωση του Δήμου στο Αλεποχώρι λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού

Ανακοίνωση

Εκ των προτέρων … η Δημοτική αρχή προεξαρχούσης της Δημάρχου, αποφάσισε να ΜΗΝ λειτουργήσουν η Παιδική Κατασκήνωση και η Καλοκαιρινή Απασχόληση.

Χωρίς να υπάρχει καμία κατεύθυνση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τις όποιες αρχές υπεύθυνες για την πανδημία, η Δήμαρχος αλλά και οι αντιδήμαρχοι κοινωνικής πολιτικής, οικονομικών και παιδείας αποφάσισαν, με κατάφορα αντιδημοκρατικό τρόπο, να μην λειτουργήσει η Κατασκήνωση στο Αλεποχώρι. Μετά από 30 (τριάντα) ολόκληρα χρόνια ανελλειπούς λειτουργίας. Το ίδιο έκαναν και με την Καλοκαιρινή απασχόληση που λειτουργεί επίσης ανελλειπώς από το 2011.

Αυτό γίνεται φανερό από τα εξής:

-Η δημοτική αρχή όφειλε από τον Φεβρουάριο(η πανδημία δεν είχε καν αρχίσει) να έχει ζητήσει από το υπουργείο την έγκριση για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, ώστε τον Μάιο να δημοσιεύσει την προκήρυξη των θέσεων. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ μέχρι και σήμερα.

– Η δημοτική αρχή όφειλε να έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την εξασφάλιση των απαραίτητων ετήσιων αδειών λειτουργίας από την περιφέρεια, δασαρχείο, πυροσβεστική κλπ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.

– Η δημοτική αρχή έπρεπε να έχει ετοιμάσει τις μελέτες και να έχει προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την συντήρηση, τα τρόφιμα, τα πούλμαν κλπ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ μέχρι σήμερα.

– Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, την Δευτέρα 27/04/2020 στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι σχετικό, αλλά με αναμόρφωση του προϋπολογισμού μειώνει όλα τα σχετικά με την κατασκήνωση και την καλοκαιρινή απασχόληση, κονδύλια κάτω από το μισό.

– Τονίζουμε ότι η δήμαρχος ιδιαίτερα φέτος που η οικονομική κρίση (εξαιτίας της πανδημίας) έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολη θέση τις οικογένειες και τα παιδιά τους ΟΦΕΙΛΕ να είναι έτοιμη παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης: όπως μείωση των παιδιών ανά περίοδο με ταυτόχρονη επέκταση του χρόνου λειτουργίας της Κατασκήνωσης και της Καλοκαιρινής Απασχόλησης (Ιούλιο και Αύγουστο μια και τα ΚΑΠΗ λόγω ευπάθειας σίγουρα δεν θα φιλοξενηθούν.

Εάν με κρατική εντολή απαγορευτούν οι κατασκηνώσεις φέτος (πράγμα απίθανο μιας και ανοίγουν τα σχολεία) ό Δήμος δεν είχε και δεν έχει να χάσει τίποτα.

Καλούμε την Δημοτική αρχή και την Δήμαρχο να συνετιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το κόστος αυτής της ανάλγητης και ανεύθυνης πολιτικής δεν θα το αναλάβουν μόνον αυτοί αλλά κυρίως τα παιδιά της πόλης και οι οικογένειές τους. Ιδιαίτερα στις συνθήκες κρίσης που διερχόμαστε.

Νέα Ιωνία 28/4/2020

Η Γραμματεία της Παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”


Δήμος Νέας Ιωνίας: “Πρώτιστη ευθύνη η ασφάλεια των παιδιών και η προάσπιση της δημόσιας υγείας”

Νέα Ιωνία: Η εορτή του Αγίου Ευσταθίου (πρόγραμμα)

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός στη Νέα Ιωνία, στον οποίο...

Λυκόβρυση-Πέυκη: Σύστημα θερμομέτρησης στην είσοδο το Δημαρχείου

Σύστημα θερμομέτρησης τοποθετήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου Λυκόβρυσης- Πεύκης. Το σύστημα αποτελεί δωρεά της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής στο πλαίσιο των ενεργειών της Ένωσης...

“Πιθανόν ένα νέο lockdown στην Αττική”

«Το βλέπω πιθανό το lockdown την Αττική, άλλα ελπίζω να προλάβουμε την επιδείνωση της επιδημίας», δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας ο οποίος εν...

Διαβάστε on-line την έντυπη εφημερίδα της Νέας Φιλαδέλφειας

Κυκλοφορεί στη Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου της έντυπης εφημερίδας Fx-news! Διαβάστε το νέο τεύχος On-Line⇒ στην Fx-news

Χαλκηδόνιο Ωδείο: Με τον Οδυσσέα Ιωάννου το Εργαστήρι Στιχουργικής!

Εργαστήρι στιχουργικής με τον Οδυσσέα Ιωάννου στο Χαλκηδόνιο Ωδείο. Από Τρίτη 13 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη 8-10 μ.μ. για 20 μαθήματα. Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο...